LoginPosjet produkcijske kuće “Moonlight” dolini Neretve

U sklopu projekta EU Farmer koji se odvija na području jugoistočne Europe, u ponedjeljak, 13.05.2013. izvršen je posjet produkcijske kuće „Moonlight“ iz Skopja, Makedonije dolini Neretve.
Svrha posjeta  je bilo snimanje niza dokumentarnih serija na temu poljoprivredne modernizacije.  Snimljen je prilog o projektu „Eko Eko“ kojeg provodi udruga DOBRA iz Metkovića kroz sredstva Europske Komisije, a koji za cilj ima upoznavanje mladog stanovništva s ekološkom poljoprivredom, kroz uzgoj mini eko vrtova, posjet ekološkim nasadima, edukacijske radionice te organizaciju ekološke kampanje.
 
 
 
 
Posjećen je i ekološki nasad maslina u Desnama, kao jedinstven primjer u Hrvatskoj s matičnjakom maslina od 62 sorte koje su prikupljene od Istre do Dubrovnika  te vinogradi u Komarnoj Modro zelene zadruge iz Metkovića.
 
 Snimljen je prilog o poduzeću Jasenska d.o.o. iz Opuzena, gdje su posjetioci imali priliku upoznati se s pozitivnim  primjerom povlačenja sredstava iz Europske Unije korištenjem IPARD programa, u svrhu modernizacije poslovanja i nabave opreme.
Gosti iz Makedonije su izrazili veliko zadovoljstvo viđenim, te obećali ponovni povratak.
 

HIPPUS.hr

Select style: Red Brown